Opleidingscheques

 

Opleidingscheques voor werknemers in Vlaanderen


cvo Qrios is een erkend centrum voor het systeem van de Vlaamse opleidingscheques. Indien je woont en werkt in Vlaanderen, betaal je via dit systeem slechts de helft van de kosten van de opleiding. De Vlaamse overheid betaalt de rest.

 

Welke opleidingen komen in aanmerking?

 

De Vlaamse Overheid beslist welke opleidingen in aanmerking komen. Een volledig overzicht kan je terugvinden op de website van de Vlaamse Overheid. 

 

Wie komt in aanmerking?

 

  • Enkel laag- of middengeschoolde werknemers die werken in het Vlaamse gewest kunnen opleidingscheques aanvragen. 
  • Heb je een bewijs van pedagogische bekwaamheid (lerarenopleiding), een graduaatsdiploma, bachelor- of masterdiploma behaald? Dan heb je geen recht op opleidingscheques. 
  • Past deze opleiding binnen uw POP (persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld tijdens je loopbaanbegeleiding) dan kan je toch in aanmerking komen voor het gebruik van opleidingscheques (ook met bovenstaande behaalde diploma's).

 

Opleidingscheques aanvragen


Vanaf 1 september 2020 kan een werknemer geen opleidingscheques meer aanvragen via VDAB, maar via het WSE-loket. Edenred zorgt voor de uitgifte van een digitale opleidingscheque. Je dient gebruik te maken van een ODB-registratienummer om je aanvraag te doen. Dit nummer kan je terugvinden op je inschrijvingsformulier of op de e-mail die je ontvangen hebt bij een online inschrijving. Je kan ook steeds contact opnemen met één van onze secretariaten om het correcte ODB-registratienummer te ontvangen.

Lees hier alles over opleidingscheques