Apothekersassistent

Wil je jezelf graag voorbereiden op een afwisselende job met veel sociale contacten? Ben je geboeid door ziekte, gezondheid en geneesmiddelen? Kan je goed communiceren? Ben je plichtsbewust? Kan je nauwkeurig, ordelijk en hygiënisch werken? Ben je handig? Dan is de opleiding tot apothekersassistent misschien wel iets voor jou!

Met het behaalde certificaat kan je werken in een openbare of een ziekenhuisapotheek. Je maakt er ‘magistrale bereidingen’ zoals zalven, capsules, siropen en nog veel meer. Je zorgt ervoor dat de geneesmiddelen op de juiste plaats in de apotheek terechtkomen. Je levert onder toezicht van de apotheker geneesmiddelen af op basis van een voorschrift. Je geeft advies over goed en veilig gebruik van geneesmiddelen aan patiënten. Je helpt de apotheker bij het uitvoeren van administratieve taken.

Ook wie nog zin heeft om verder te studeren heeft met dit certificaat een goede basis om te starten in het hoger onderwijs. Als je al beschikt over een diploma secundair onderwijs, reikt Qrios een nieuw diploma secundair onderwijs uit met specialisatie ‘Farmaceutisch Technisch Assistent’. Als je nog geen diploma secundair onderwijs hebt, kan je bijkomend Aanvullende Algemene Vorming volgen. De combinatie van beide opleidingen leidt tot een diploma secundair onderwijs. Hiermee kan je de beroepstitel aanvragen en laten erkennen.

-->