Wil je jezelf graag voorbereiden op een afwisselende job met veel sociale contacten? Ben je geboeid door ziekte, gezondheid en geneesmiddelen? Kan je goed communiceren? Ben je plichtsbewust? Kan je nauwkeurig, ordelijk en hygiënisch werken? Ben je handig? Dan is de opleiding tot apothekersassistent misschien wel iets voor jou!

Met het behaalde certificaat kan je werken in een openbare of een ziekenhuisapotheek. Je maakt er ‘magistrale bereidingen’ zoals zalven, capsules, siropen en nog veel meer. Je zorgt ervoor dat de geneesmiddelen op de juiste plaats in de apotheek terechtkomen. Je levert onder toezicht van de apotheker geneesmiddelen af op basis van een voorschrift. Je geeft advies over goed en veilig gebruik van geneesmiddelen aan patiënten. Je helpt de apotheker bij het uitvoeren van administratieve taken.

Ook wie nog zin heeft om verder te studeren heeft met dit certificaat een goede basis om te starten in het hoger onderwijs. Als je al beschikt over een diploma secundair onderwijs, reikt Qrios een nieuw diploma secundair onderwijs uit met specialisatie ‘Farmaceutisch Technisch Assistent’. Als je nog geen diploma secundair onderwijs hebt, kan je bijkomend Aanvullende Algemene Vorming volgen. De combinatie van beide opleidingen leidt tot een diploma secundair onderwijs. Hiermee kan je de beroepstitel aanvragen en laten erkennen.

Inhoud

Het leerprogramma bestaat uit 14 modules, waaronder heel wat basiswetenschappen zoals scheikunde, fysica, biologie enz. Want wie geneesmiddelen wil leren kennen, heeft kennis van de basiswetenschappen nodig.

Ook inzicht in de werking en functies van cellen, weefsels en organen is onmisbaar als je wil begrijpen hoe een geneesmiddel werkt en waarom er neveneffecten kunnen optreden.

Praktijkoefeningen in een labo en een stage in een apotheek vullen de theoretische lessen aan tot een goede basis om als apothekersassistent aan de slag te gaan.

Het dagtraject start in september. Alle modules kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden.

Praktisch

1040 lesuren, inclusief werkplekleren. In het dagtraject kan je je certificaat in 1 jaar behalen.

Geen voorkennis vereist.

Lessenrooster / inschrijven

De opleiding Apothekersassistent wordt momenteel niet ingericht. Indien Apothekersassistent weldra toch geprogrammeerd wordt, informeren we je graag hierover.
Bezorg ons via onderstaand formulier je gegevens, dan contacteren wij je zodra Apothekersassistent bij Qrios aangeboden wordt.

5703-12