picto-informatica

Programmeren live@home

ODB-registratienummers: ODB-Y00306-003, ODB-Y00306-006, ODB-Y00306-008, ODB-Y00306-001, ODB-Y00306-002, ODB-Y00306-004 en ODB-Y00306-009 ...

Programmeren is ontzettend moeilijk, ingewikkeld en saai? Verre van! Met nullen en enen in gesprek gaan met de computer is net boeiend en uitdagend. Leer er de basics van in onze opleiding ICT programmeren.

De opleiding ICT programmeren richt zich tot iedereen die wil leren programmeren. Na deze opleiding heb je een goede basiskennis in programmeren. De opleiding focust voornamelijk op twee domeinen: strategieën uitwerken en toepassen, en programma’s ontwikkelen en broncode schrijven en aanpassen. Je verkrijgt inzicht in de processen achter het computationeel denken en leert zelfstandig een programmeerproject realiseren. Veiligheid en probleemoplossend vermogen vormen een rode draad doorheen de hele opleiding. Leergierigheid en nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden van ICT op het vlak van programmeren en het creëren van output zijn belangrijke attitudes. 
Om de opleiding te starten heb je geen voorkennis programmeren nodig. We starten vanaf nul en bouwen aan de hand van oefeningen, cases en projecten je kennis programmeren op. 

De beroepsopleiding ICT programmeren bestaat uit 9 praktijkgerichte modules.

Voor deze opleiding hoef je niet uit je kot! Alle modules worden aangeboden in een digitaal pakket dat je thuis op je eigen tempo en op het moment dat je zelf verkiest kan verwerken. Natuurlijk maken we hierover een aantal concrete afspraken! 
 

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs, dan kan je deze opleiding combineren met de opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV). Zo behaal je je diploma secundair onderwijs samen met het certificaat van deze opleiding. Je diploma vergroot je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk.

Heb je al een diploma secundair onderwijs? Dan hoef je de opleiding Aanvullende algemene vorming natuurlijk niet te volgen.
 

  • Deze opleiding wordt in afstandsonderwijs georganiseerd. Je kan de lessen van thuis uit volgen via live sessies, gecombineerd met instructiefilms, opdrachten, ondersteuning en feedback van je leerkracht.
  • De lessen vinden ’s avonds plaats.
  • Het standaardtraject duurt 2 semesters.
     
  • Voor deze opleiding kan je niet online inschrijven. Dit kan pas na een intakegesprek met een trajectbegeleider. Samen bekijken we je studiebewijzen, je competenties, je mogelijkheden en interesses en stellen zo je persoonlijke traject samen.
  • Neem contact op met de trajectbegeleider onder het blokje "Meer info".
     

Je slaagt voor vrijstellingsproeven Aan de slag met ICT en E-communicatie, internet en online diensten.

De digitale samenleving vergt gespecialiseerde medewerkers en er is een groot tekort aan digitale profielen. Je kan aan de slag op projectbasis als freelancer of in vaste dienst bij een ICT-bedrijf. De opleiding ICT programmeren kan ook een opstap zijn voor een opleiding in het hoger (beroeps)onderwijs.

De prijs wordt bepaald volgens je traject

Aantal lestijden: 420 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Meer info?

Onze trajectbegeleiders helpen je graag verder!

Neem contact op

Lesuren & locaties

Programmeren live@home

06 september 2021 - 30 juni 2022

  • dinsdag 18:30‑21:35, ...
Meer lesmomenten
100% online
De prijs wordt bepaald volgens je traject
Je hebt vaste lesmomenten thuis.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper