Grieks

Wie aan Griekenland denkt, denkt in de eerste plaats aan de helderblauwe zee, hagelwitte stranden en heerlijke keuken. Een minder gekende charme van dit land is de prachtige taal die er gesproken wordt: een eeuwenoude taal met een betoverende melodie en verbazingwekkende gevatheid. Grieks leren is niet alleen handig wanneer je de minder toeristische streken en de afgelegen dorpjes wil bezoeken, maar het geeft je ook een heel ander inzicht in de Griekse cultuur. 
 
Grieks leren betekent eerst en vooral een ander alfabet onder de knie krijgen: letters schrijven en lezen, waarvan er enkele als symbool, bijvoorbeeld in de wiskunde, in andere talen zijn overgenomen. Na deze eerste grote stap werken we aan de woordenschat en de grammatica om al snel eenvoudige teksten te kunnen beluisteren, lezen en begrijpen. Stap voor stap zet je de opgedane kennis om in de praktijk om jezelf ook mondeling verstaanbaar te kunnen maken. 
 
Tijdens onze lessen Grieks zijn we niet alleen met de taal bezig. Ook het land zelf, de Griekse gebruiken, religie, cultuur en vooral de muziek komen aan bod.