Inhoud

In deze modules komen de theoretische en praktische aspecten aan bod zodanig dat men weet hoe een zwaar en omvangrijk voertuig, geschikt voor goederenvervoer op de openbare weg, moet bestuurd worden. De vrachtwagenchauffeur bestuurt, volledig autonoom en op eigen verantwoordelijkheid, een zwaar en omvangrijke voertuigencombinatie, geschikt voor goederenvervoer op de openbare weg. De chauffeur wordt geacht dit behendig te doen en in overeenstemming met de geldende wetgeving. Hier komen de praktische aspecten aan bod (rijbewijs C + E). Onder een voertuigencombinatie wordt verstaan, een vrachtwagen met aanhangwagen of wipkar of een trekker met oplegger. De chauffeur wordt geacht dit behendig te doen en in overeenstemming met de geldende wetgeving. Elke kandidaat-vrachtwagenchauffeur moet voldoen aan de wettelijke bepalingen om een vrachtwagen in scholing op de openbare weg te mogen besturen. Elke vrachtwagenchauffeur op de openbare wegen binnen het Rijk moet vanaf 9 september 2009 eveneens voldoen aan de bepalingen van het Koninklijk Besluit betreffende het rijbewijs, de vakbekwaamheid en de nascholing van bestuurders van voertuigen van de categorieën C, C+E, D, D+E en de subcategorieën C1, C1+E, D1, D1+E.

Praktisch

80

Geen voorkennis vereist.

Lessenrooster / inschrijven

De opleiding Rijtechnieken vrachtwagen 3 wordt momenteel niet ingericht. Indien Rijtechnieken vrachtwagen 3 weldra toch geprogrammeerd wordt, informeren we je graag hierover.
Bezorg ons via onderstaand formulier je gegevens, dan contacteren wij je zodra Rijtechnieken vrachtwagen 3 bij Qrios aangeboden wordt.

2067-30