Inhoud

In deze module leert men het basisonderhoud van het voertuig verzekeren, kleine mechanische gebreken lokaliseren en eventueel eenvoudige herstellingen uitvoeren. Daarnaast leert men ook voorafgaande controles uitvoeren en storingen rapporteren. Elke kandidaat-vrachtwagenchauffeur moet voldoen aan de wettelijke bepalingen om een vrachtwagen in scholing op de openbare weg te mogen besturen. Elke vrachtwagenchauffeur op de openbare wegen binnen het Rijk moet vanaf 9 september 2009 eveneens voldoen aan de bepalingen van het Koninklijk Besluit betreffende het rijbewijs, de vakbekwaamheid en de nascholing van bestuurders van voertuigen van de categorieën C, C+E, D, D+E en de subcategorieën C1, C1+E, D1, D1+E.

Praktisch

40

Geen voorkennis vereist.

Lessenrooster / inschrijven

De opleiding Onderhoud rollend materieel wordt momenteel niet ingericht. Indien Onderhoud rollend materieel weldra toch geprogrammeerd wordt, informeren we je graag hierover.
Bezorg ons via onderstaand formulier je gegevens, dan contacteren wij je zodra Onderhoud rollend materieel bij Qrios aangeboden wordt.

2062-25