Heb je dankzij de uitoefening van je job, via vrijwilligerswerk, hobby’s of door zelfstudie allerlei ervaring, kennis en vaardigheden opgedaan, dan kan je deze verworven competenties laten erkennen in ons EVC-testcentrum.

Laat je competenties erkennen voor Heftruck-/Reachtruckchauffeur bij Qrios in Genk.

Inhoud

Men kan een beroep op veel verschillende manieren leren. De meest voor de hand liggende manier is het volgen van een (schoolse) opleiding en het behalen van een diploma.

Maar het is niet de enige manier: heel wat mensen leerden een beroep op de werkvloer, al doende, in hun vrije tijd… Deze personen bezitten wel de vaardigheden om het beroep uit te oefenen, maar hebben daar geen officieel bewijs van. Dit kan hen parten spelen in hun verdere loopbaan. 

De overheid (Ministerie van Onderwijs, Vorming en Werk, afdeling Werk) wil aan deze nood tegemoet komen door voor welbepaalde beroepen een officieel certificaat van het Ministerie van Werk in het leven te roepen dat zwart op wit aantoont dat de kandidaat over de noodzakelijke beroepsbekwaamheid (competenties) beschikt. Dit is evenwaardig aan het verplichte certificaat voor veiligheidsfuncties.

In praktische proeven, aangevuld met een theoretisch gedeelte, kun je aantonen dat je over de nodige beroepsbekwaamheden beschikt.

Praktisch

De duurtijd van de totale beoordeling bedraagt maximaal 2 uur 30 minuten.
  • De testing is volledig gratis voor iedereen die effectief deelneemt voor 31 december 2019.

Geen voorkennis verreist.

Info en inlichtingen via techniek@qrios.be.

Aanmelden

Meld je hier aan voor de opleiding EVC. Wij nemen spoedig contact met u op.

2100-63