CNC metaal

Inhoud

In deze module leert men ruwe en voorbewerkte werkstukken, volgens een werktekening nauwkeurig afwerken. De NC- en CNC- productiemachines worden met grote nauwkeurigheid bediend en ingesteld, volgens de richtlijnen van de constructeur. Voor productief en kwalitatief werk gebruikt men duidelijk verantwoorde werkmethodes en productietekeningen. Aan verspaningscondities, kwaliteitseisen en veiligheid wordt voldaan. Planning, behandeling van grondstoffen en materieel, mogelijke storingen en onderhoud komt ook aan bod. In de module wordt veel aandacht geschonken aan planlezen, meten en verwerken van meetgegevens. In de module “Instellen Numeriek Gestuurde Machines 1” ligt de nadruk op het administratieve en het klaarmaken voor productie. Ook ligt de nadruk op het beïnvloeden van het proces.

Praktisch

Gedurende het hele schooljaar zijn er instapmogelijkheden.Je bepaalt zelf het tempo van je opleiding. Op basis van je werkervaring of voorgaande opleiding kan je je traject daarenboven inkorten.
120 lestijden

Lessenrooster / inschrijven

De opleiding CNC metaal wordt momenteel niet ingericht. Indien CNC metaal weldra toch geprogrammeerd wordt, informeren we je graag hierover.
Bezorg ons via onderstaand formulier je gegevens, dan contacteren wij je zodra CNC metaal bij Qrios aangeboden wordt.

2060-23