Je leert eerst tekenen in 2D met AutoCAD 2017 en nadien in 3D met Inventor Professional 2017. Beide CAD-pakketten zijn van AutoDesk afkomstig, dat in 1982 al de eerste versie van AutoCAD uitbracht. Je werkt op moderne pc's waarop deze software onder Windows 10 draait. Je kan ook toegang krijgen tot de educatieve versies van deze tekenpakketten om thuis te oefenen. Deze onderscheiden zich niet van de professionele versies, ze werken volledig hetzelfde, net als in de klas, maar mogen niet professioneel gebruikt worden! De leerstof wordt aan de hand van voorbeelden en oefeningen aangereikt. Je kan alles volgen op een groot scherm waarop de leerkracht alles voordoet.

Na deze basiscursus, stroom je door naar 2D- en/of 3D-tekenen.

Inhoud

  • Er wordt gestart met het gebruik van de verschillende soorten coördinaten om vervolgens lijnen, rechthoeken, veelhoeken, cirkels, ... te tekenen. Ook het werken met lagen, verschillende lijnsoorten en kleurgebruik komt aan bod. Al snel volgen oefeningen waarbij je eenvoudige werkstukken tekent en allerlei technieken aanleert om het tekenen te versnellen. Ook het aanbrengen van tekst, maten en arceringen komt aan bod.
  • Dezelfde oefeningen worden ook herhaald met het 3D-tekenpakket Inventor Professional, maar met een andere werkwijze (parametrisch). Naast 2D-gereedschappen leer je ook 3D-gereedschappen te gebruiken zoals het aanbrengen van afrondingen en afschuiningen of het kopiëren van 3D-entiteiten. Tot slot leer je ook hoe je in geen tijd een tekening kan maken van je 3D-ontwerp.

Praktisch

60
€ 90 exclusief handboek en/of lesmateriaal

Geen voorkennis vereist.

Lessenrooster / inschrijven

CAD-basis   Inschrijven Lesuren Start Einde
Aarschotmaandag Toon lesmomenten inschrijven 18:35 - 22:15 14 sep 2020 04 jan 2021
1051-81