In de opleiding “Restauratievakman meubel” worden de basiscompetenties aangeleerd om klassieke en moderne meubelen in hout te conserveren, restaureren en af te werken, teneinde deze in hun oorspronkelijke staat te herstellen.

Inhoud

In deze module leer je de technieken en toepassingen om elementen te restaureren van een meubel, elementen die een constructieve of structurele betekenis hebben in het geheel van de constructie.
De aandacht gaat vooral uit naar de grondige analyse van de toestand van de constructie in functie van degelijkheid en gebruikte verbindingstechnieken.
Gebreken worden grondig aangepakt door middel van het demonteren van houten en andere materialen en het verstevigen, behandelen, opnieuw verlijmen en/of vervangen van, bij voorkeur gerecupereerde, materialen.

Praktisch

160

Je hebt de deelcertificaten Werkvoorbereiding, machinale houtbewerking, manuele houtbewerking en conservatietechnieken hout behaald.

Lessenrooster / inschrijven

De opleiding Constructieve meubelrestauratie wordt momenteel niet ingericht. Indien Constructieve meubelrestauratie weldra toch geprogrammeerd wordt, informeren we je graag hierover.
Bezorg ons via onderstaand formulier je gegevens, dan contacteren wij je zodra Constructieve meubelrestauratie bij Qrios aangeboden wordt.

5835-35