Iedereen neemt de elektrische installaties voor huishoudelijk gebruik tegenwoordig voor vanzelfsprekend. Wanneer men dan geconfronteerd wordt met ‘stukken’ en beroep doet op een vakman om deze te herstellen, staat men vaak te kijken om het gereedschap en de werkuren die er aan te pas komen, laat staan de nodige kennis! Jij weet de elektrotechniek echter al te waarderen, lang voordat het noodlot toeslaat. Je vindt elektrische energie wonderlijk en kan geboeid de elektrische verbindingen onderzoeken. Maar je vindt je kennis nog te beperkt om je kans op de arbeidsmarkt te wagen. Qrios helpt je aan de opleiding en job van je leven! Voor je het weet ontvang jij de centen en voer je professioneel bedradingen, aansluitingen, herstellings- of onderhoudswerkzaamheden uit aan elektronische installaties.

Inhoud

  • Qrios leert je in eerste instantie natuurlijk verantwoord met elektrische energie omgaan. 
  • Je traint in het realiseren van elektrische verbindingen, met geleiders en leidingen. Je leert daarbij bedradingschema’s lezen en technische informatie raadplegen
  • Je leert sleuven, nissen, doorboringen en holtes maken voor het leggen van leidingen. 
  • Je leert zichtbare of ingebouwde elektrische leidingen realiseren en plaatsen (conform AREI).
  • Je gaat aan de slag met materiaal en installaties op lage spanning, zoals schakelaars, outlets voor telefonie, TV- en datadistributie, stopcontacten. 
  • Je leert een diagnose stellen van een storing aan een elektrische installatie en de defecte elementen herstellen.

Praktisch

Lessenrooster / inschrijven

De opleiding Residentieel elektrotechnisch installateur wordt momenteel niet ingericht. Indien Residentieel elektrotechnisch installateur weldra toch geprogrammeerd wordt, informeren we je graag hierover.
Bezorg ons via onderstaand formulier je gegevens, dan contacteren wij je zodra Residentieel elektrotechnisch installateur bij Qrios aangeboden wordt.