Sinds maart 2020 ziet lesgeven er anders uit. Door de uitbraak van Covid-19 werden we ondergedompeld in de wereld van online lesgeven.  Ook onze leerlingen, cursisten of studenten moeten ICT-vaardig zijn/vaardiger worden. We geven in deze cursussen enkele aanzetten hoe jij je leerlingen stapsgewijs op weg kan helpen. (vb. handige stappenplannen maken voor leerlingen in documenten of tutorials).

Het digitale leren heeft ons ook veel nieuwe mogelijkheden getoond. Graag willen we jullie begeleiden in je groeiproces als leerkracht. We leren werken met tools die je zowel in contact- als afstandsonderwijs kan gebruiken en zowel met pc als tablet en smartphone.

In deze cursus leren we je efficiënt werken met Windows 10 en Office 365. Een goede basiskennis is onontbeerlijk om je zowel in de klas als online digitaal helemaal uit te leven. Leren werken met een leerplatform, online lesgeven, presenteren, communiceren en evalueren komen ook zeker aan bod. We werken met diverse tools en leren jullie de laatste nieuwe trends in het (online) lesgeven.

De meeste lessen worden in contactonderwijs gegeven, maar een aantal via afstandsonderwijs. Op afgesproken lesmomenten zal je live van thuis uit de lessen kunnen volgen. Dit gecombineerd met instructiefilms en opdrachten zal je de ervaring geven van afstandsonderwijs als cursist om zo in je eigen lessen afstandsonderwijs als leerkracht te kunnen groeien.

 

Inhoud

  • Office 365
  • Windows 10
  • Met foto, film en geluid werken, zoals downloaden van films, zelf instructiefilmpjes maken, film en foto bewerken,…
  • Mooie presentaties maken
  • Online lesgeven
  • Opdrachten en oefeningen online maken en delen
  • Online samenwerken

Praktisch

40
€ 60 exclusief handboek en lesmateriaal

Basiskennis iPhone, iPad of Mac.

Lessenrooster / inschrijven

Basiscursus   Inschrijven Lesuren Start Einde
Genkwoensdag Toon lesmomenten inschrijven 13:00 - 16:30 14 sep 2020 09 jun 2021
5849-49