Grafisch assistent (DTP-operator) is een creatieve opleiding die zich richt tot iedereen die grafische ontwerpen wilt leren maken die voldoen aan de normen van de hedendaagse vormgeving. 
We gaan aan de slag met programma’s zoals Adobe Illustrator voor digitaal tekenen, Adobe Photoshop voor digitale beeldbewerking en Adobe Indesign voor digitale tekst en pagina opmaak. We leren jou ontwerpen maken voor logo’s, affiches, brochures, briefpapier, visitekaartjes, verpakkingen, … 
Van ontwerp tot druktechnische proeven, alle aspecten komen aan bod tijdens deze opleiding. We koppelen theorie aan praktijk met bezoeken aan drukkerijen, reclamebureaus, … 
Je hebt geen grafische voorkennis nodig. Je hebt de mogelijkheid de opleiding af te werken in één schooljaar. Na de opleiding kan je aan de slag met programma’s die in de grafische sector gebruikt worden. Deze opleiding kan ook als een opstap beschouwd worden voor opleidingen in het hoger onderwijs. 

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Wanneer je deze beroepsopleiding volgt in combinatie met de opleiding Aanvullende algemene vorming, dan ontvang je een diploma secundair onderwijs.

Inhoud

  • Basis grafische technieken 
  • Typografie en lay-out 
  • Grafische vormgeving 
  • Digitale beeldverwerking 
  • Digitale tekst- en pagina opmaak 

Praktisch

540

Lessenrooster / inschrijven

Grafisch assistent   Lesuren Start Einde Inschrijven
Sint-Truiden Toon lesmomenten 09:15 - 16:30 07 sep 2020 30 jun 2021inschrijven
5706-15