Autocarchauffeur

ODB-registratienummers: ODB-Y00157-001, ODB-Y00157-002, ODB-Y00157-007, ODB-Y00157-003, ODB-Y00157-005 en ODB-Y00157-004 ...

Je houdt van reizen?  Je bent sociaal ingesteld en hebt zin voor verantwoordelijkheid? Ontdek nieuwe horizonten met onze opleiding tot autocarchauffeur.

Blijf je liever dichter bij huis? Ga dan voor de opleiding als BUSCHAUFFEUR.

Als autocarchauffeur bestuur je een autocar voor het vervoer van meer dan negen personen (de bestuurder inbegrepen). Je controleert het voertuig en staat in voor orde en veiligheid en voor de omgang met klanten. Je verzorgt het vervoer van vooraf samengestelde groepen reizigers en dit zowel bij eendaagse uitstappen als meerdaagse reizen en zowel in binnen- als in buitenland. Je bereidt het reisplan voor en bent meestal ook een tussenpersoon tussen de reizigers en tolbeambten, enz.

De beroepsopleiding Autocarchauffeur bestaat uit 6 modules.

De beroepsopleiding tot autobuschauffeur bestaat uit dezelfde 6 modules. Het enige verschil in de opleiding is dat autobus 20 lestijden minder is. Anders dan een autocarchauffeur verzorg je als autobuschauffeur het vervoer volgens opgegeven routes en tijden, sta je in voor de verkoop van tickets en doe je het nazicht van abonnementen.

  • De lessen gaan door ’s avonds (weekdagen) en op zaterdag (van 7 tot 14.30 uur)
  • Je volgt 3 dagen per week les.
  • Het standaardtraject duurt 2 semesters.
  • Voor deze opleiding kan je niet online inschrijven. Dit kan pas na een intakegesprek met een trajectbegeleider. Samen bekijken we je studiebewijzen, je competenties, je mogelijkheden en interesses en stellen zo je persoonlijke traject samen.
  • Neem contact op met de trajectbegeleider onder het blokje "Meer info".

Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Wie het rijbewijs van autocarchauffeur kan voorleggen, heeft meteen werk. Autocarchauffeur is een knelpuntberoep. De transportsector is voortdurend op zoek naar bekwame chauffeurs. Met het rijbewijs D vind je dus zeker een job.

De prijs wordt bepaald volgens je traject

Aantal lestijden: 300 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Meer info?

Onze trajectbegeleiders helpen je graag verder!

Neem contact op

Lesuren & locaties

Autocarchauffeur

18 oktober 2021 - 30 mei 2022

  • maandag 18:00‑22:05, ...
Meer lesmomenten
De prijs wordt bepaald volgens je traject
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper