Kok

ODB-registratienummers: ODB-Y00379-023, ODB-Y00379-021, ODB-Y00379-022, ODB-Y00379-018, ODB-Y00379-014, ODB-Y00379-020, ODB-Y00379-006, ODB-Y00379-009, ODB-Y00379-010, ODB-Y00379-017, ODB-Y00379-004, ODB-Y00379-005 en ODB-Y00379-008 ...

Heb je een passie voor de horeca? Wil je je creativiteit in de keuken omzetten naar een professionele carrière? Dan is de opleiding Kok wellicht iets voor jou.

De opleiding tot kok biedt je perspectief op een professionele functie in de keuken van restaurants, hotels, recreatieparken ... Kok zijn is véél meer dan roeren in potten en pannen! In de opleiding Kok leer je alle basisvaardigheden en technieken met betrekking tot het bereiden van gerechten. Je takenpakket is uitgebreid en gevarieerd. Je staat in voor alle bereidingen in de keuken en je plant en organiseert alle keukenwerkzaamheden: mise-en-place, bereiden, schikken en garneren van gerechten. Je beheert daarenboven alles wat verband houdt met de voedingswaren en controleert de bereidingstechnieken, de presentatie en de hygiëne van de voedingswaren, het onderhoud van de keuken en de installaties. Je werkt menu's uit, past de recepten aan, berekent de kosten en bepaalt de prijzen. Afhankelijk van de keuken waarin je terecht komt, werk je alleen of heb je één of meerdere keukenhelpers of hulpkoks onder je. We trainen je daarom ook in het aansturen van medewerkers en je krijgt zicht op de werking van de zaal.  Tijdens de opleiding krijg je ook de mogelijkheid om al vrij snel de praktijk via het werkplekleren in te oefenen in een horecazaak naar keuze. Je krijgt een professionele begeleiding in nauwe samenwerking met de sector.

De beroepsopleiding Kok bestaat uit 13 praktijkgerichte modules. 

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs, dan kan je deze opleiding combineren met de opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV). Zo behaal je je diploma secundair onderwijs samen met het certificaat van deze opleiding. Je diploma vergroot je kansen en op de arbeidsmarkt aanzienlijk.

Heb je al een diploma secundair onderwijs? Dan hoef je de opleiding Aanvullende Algemene Vorming natuurlijk niet te volgen.

Alle modules kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden.

  • Voor deze opleiding kan je niet online inschrijven. Dit kan pas na een intakegesprek met een trajectbegeleider. Samen bekijken we je studiebewijzen, je competenties, je mogelijkheden en interesses en stellen zo je persoonlijke traject samen.
  • Neem contact op met de trajectbegeleider onder het blokje "Meer info?".
  • Er is geen voorkennis vereist.
  • Heb je eerder al het certificaat van de vooropleiding Hulpkok behaald, dan hoef je nog slechts de 7 laatste modules te volgen.

De horecasector is voortdurend op zoek naar gekwalificeerd personeel. Koks zijn werkzaam in de keukens van de meest uiteenlopende horecagelegenheden of organisaties, zoals restaurants, bedrijfskantines, cateraars, resorts, hotels, verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, partycentra of onderwijsinstellingen.

De prijs wordt bepaald volgens je traject

Aantal lestijden: 880 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Meer info?

Onze trajectbegeleiders helpen je graag verder!

Neem contact op

Lesuren & locaties

Kok

06 september 2021 - 10 juni 2022

  • maandag 18:00‑22:05, ...
Meer lesmomenten
De prijs wordt bepaald volgens je traject
Kok

06 september 2021 - 10 juni 2022

  • maandag 18:00‑22:05, ...
Meer lesmomenten
De prijs wordt bepaald volgens je traject
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper