Banketbakker

ODB-registratienummers: ODB-Y00440-003, ODB-Y00440-001, ODB-Y00440-008, ODB-Y00440-006, ODB-Y00440-004, ODB-Y00440-005, ODB-Y00440-002, ODB-Y00440-009, ODB-Y00440-007 en ODB-Y00440-010 ...

Werk jij graag creatief in de zoete keuken en heb je een passie voor verfijnd afgewerkt en verzorgd gebak? Maak je graag mensen blij met je eigen creaties? Dan zit je helemaal op je plaats in de opleiding Banketbakker.

Een banketbakker is gespecialiseerd in banketproducten: van het bedenken van het concept tot de productie en de verkoop. Met banketproducten bedoelen we alle bekende lekkernijen: gebak, chocolade, taarten, koekjes, cake en zelfs marsepein. De job is zeer gevarieerd. Je leert zowel handmatig als met behulp van apparatuur beslag, deeg, vulling, garnering en banketproducten bereiden en verwerken. We trainen je in het afwerken en decoreren met technieken zoals vullen, opspuiten, glaceren en garneren. Al even belangrijk is de laatste stap, het verpakken, etiketteren, invriezen of presenteren met het doel op verkoop. Vanzelfsprekend maken we je vertrouwd met de regelgeving van de voedingsindustrie wat betreft veiligheid en hygiëne.

De beroepsopleiding Banketbakker bestaat uit 9 modules aangevuld met een stageperiode in een bakkerij.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs, dan kan je deze opleiding combineren met de opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV). Zo behaal je je diploma secundair onderwijs samen met het certificaat van deze opleiding. Je diploma vergroot je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk.

Heb je al een diploma secundair onderwijs? Dan hoef je de opleiding Aanvullende algemene vorming natuurlijk niet te volgen.

  • Voor deze opleiding kan je niet online inschrijven. Dit kan pas na een intakegesprek met een trajectbegeleider. Samen bekijken we je studiebewijzen, je competenties, je mogelijkheden en interesses en stellen zo je persoonlijke traject samen.
  • Neem contact op met de trajectbegeleider onder het blokje "Meer info?".
  • Er is geen voorkennis vereist.
  • Heb je eerder al het certificaat van de vooropleiding Medewerker bakkerij behaald, dan hoef je nog slechts de 6 laatste modules en de stage te volgen. 

Banketbakker is een beroep met toekomst. Ambachtelijk beroepen raken steeds moeilijker ingevuld en het vinden van jong en gemotiveerd personeel is zeer lastig. Banketbakker is daarenboven een knelpuntberoep, met het certificaat van Banketbakker ben je dus zeker van werk. Banketbakkers werken in de meeste gevallen bij banketbakkerijen, patisserieën, warme bakkers, restaurants, lunchrooms of hotels of gaan als zelfstandige in hun eigen bakkerszaak aan de slag. Vroeg opstaan is part of the job, net als weekendwerk.

De prijs wordt bepaald volgens je traject

Aantal lestijden: 840 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Meer info?

Onze trajectbegeleiders helpen je graag verder!

Neem contact op

Lesuren & locaties

Banketbakker

06 september 2021 - 10 juni 2022

  • maandag 18:00‑22:05, ...
Meer lesmomenten
De prijs wordt bepaald volgens je traject
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper