Wie graag een keer afstapt van onze traditionele, Vlaamse ingrediënten en serveertechnieken, is welkom in de cursus Toppers uit de hele wereld. Wie zijn of haar pan durft te vervangen door een wok, de stoofpot door een tajine en een aardappelgerecht door een paëlla, is hier zeker op zijn/haar plaats. In een gezellige sfeer ontdek je nieuwe ingrediënten en recepten. 

 

Inhoud

  • Kennismaking met andere eet- en serveerculturen. 
  • Kennismaking met uitheemse ingrediënten. 
  • Het bereiden van uitheemse gerechten, drankjes en desserts. 
  • Typische bereidingstechnieken van andere eetculturen toepassen. 
  • Inleiding tot de Oosterse keuken waarbij met weinig ingrediënten een snelle maaltijd kan klaargemaakt worden. 
  • A taste of Afrika. 
  • Mediterrane gerechten die de zomer in je keuken brengen.

Praktisch

80

Voor de module van 80 lt:

  • Je behaalde het deelcertificaat van Basis koken.
  • Je volgde geen van bovenstaande modules maar je slaagt voor een instaptoets.

Voor de module van 40 lt:

  • Geen instapvoorwaarden vereist.

Lessenrooster / inschrijven

Toppers uit de hele wereld   Lesuren Start Einde Inschrijven
Genkmaandag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 02 sep 2019 01 jun 2020inschrijven
Maaseikdonderdag Toon lesmomenten 18:15 - 22:20 05 sep 2019 04 jun 2020inschrijven
Maasmechelendinsdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 03 sep 2019 14 jan 2020inschrijven
 donderdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 05 sep 2019 16 jan 2020inschrijven
Tongerenmaandag Toon lesmomenten 18:30 - 22:35 02 sep 2019 13 jan 2020inschrijven
1711-62