Tijdens deze opleiding diept Qrios de technieken van het basiskoken verder uit. Je gaat daarbij aan de slag met diverse keukentoestellen, leert over verschillende soorten (verse) kruiden, oefent het eigenhandig reinigen van vis en leert een eenvoudig menu opstellen. Ons leraren-team hecht bovendien belang aan de variatie en kleur in je dagelijkse voeding. Binnenkort serveer je de smakelijkste voorgerechten, soepen, hoofdgerechten en desserts.

Inhoud

  • Je leert een eenvoudig dagmenu samen te stellen. 
  • Je werkt met ingrediënten volgens de seizoenen. 
  • Je tovert met dagdagelijkse ingrediënten leuke gerechten te voorschijn. 
  • Je bereidt basis kook-en baktechnieken uit tot meer verfijnde technieken. 
  • Je zet je eerste stappen in het werken met deeg om te verwerken in desserts. 
  • Er wordt extra aandacht besteed aan het afkruiden en afwerken van gerechten.

Praktisch

80 (op semesterbasis = 1 avond/week; op jaarbasis = 1 avond/tweewekelijks)

Voor de module van 80 lt:

  • Je behaalde het deelcertificaat van Basis koken.
  • Je volgde geen van bovenstaande modules maar je slaagt voor een instaptoets.

Voor de module van 40 lt:

  • Geen instapvoorwaarden vereist.

Lessenrooster / inschrijven

Lekker voor alledag   Lesuren Start Einde Inschrijven
Maaseikdinsdag Toon lesmomenten 18:15 - 22:20 03 sep 2019 02 jun 2020inschrijven
Maasmechelenmaandag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 20 jan 2020 01 jun 2020inschrijven
 maandag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 02 sep 2019 13 jan 2020inschrijven
 dinsdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 21 jan 2020 02 jun 2020inschrijven
Peltdonderdag Toon lesmomenten 18:15 - 22:10 05 sep 2019 28 mei 2020inschrijven
Tongerenwoensdag Toon lesmomenten 18:30 - 22:35 04 sep 2019 15 jan 2020inschrijven
 donderdag Toon lesmomenten 18:30 - 22:35 23 jan 2020 04 jun 2020inschrijven
1032-62