De authentieke Italiaanse keuken bestaat uit veel meer dan pizza en pasta. Je leert de typische specialiteiten uit elke regio van Italië bereiden en je krijgt een beschrijving van de oorsprong van het gerecht en de herkomst van de ingrediënten. Schrijf je zeker in voor deze culinaire reis van de klassieke naar de moderne Italiaanse keuken wanneer je verlekkerd bent op deze heerlijkheden en tegelijkertijd wilt genieten van het grote voordeel van de mediterrane keuken: ze is erg gezond door het gebruik van de vele verse bestanddelen en pure oliën. Gustoso!

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • herkomst, gebruik en bewaring van voedingsmiddelen;
  • verschillende kooktechnieken zoals bakken, koken en grillen;
  • het bereiden van verse pasta’s;
  • de verschillende regionale keukens van Italië zoals die van Napels, Cicilië, Florence, Bologna, …;
  • opbouw van een klassieke Italiaanse maaltijd: van antipasto tot digestivo;
  • borden dresseren;
  • Italiaanse eetgewoonten;

 In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

80 lestijden

Voor de module van 80 lt:

  • Je behaalde het deelcertificaat van Basis koken.
  • Je volgde geen van bovenstaande modules maar je slaagt voor een instaptoets.

Voor de module van 40 lt:

  • Geen instapvoorwaarden vereist.

Lessenrooster / inschrijven

Italiaans koken   Lesuren Start Einde Inschrijven
Genkdinsdag Toon lesmomenten 13:00 - 17:00 03 sep 2019 02 jun 2020inschrijven
Herk-de-stad Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 03 sep 2019 18 jun 2020inschrijven
 woensdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:20 11 sep 2019 22 jan 2020inschrijven
  Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 06 sep 2019 18 jun 2020inschrijven
Maasmechelenmaandag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 02 sep 2019 13 jan 2020inschrijven
Peltwoensdag Toon lesmomenten 18:15 - 22:10 04 sep 2019 27 mei 2020inschrijven
Sint-Truidenmaandag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 02 sep 2019 13 jan 2020inschrijven
1713-64