Je leert hoe gezond en lekker hand in hand kunnen gaan. Onterecht wordt gezonde voeding vaak beschouwd als weinig smaakvol. Hier ga je aan de slag met vervangproducten die tegenwoordig makkelijk in supermarkten te vinden zijn. Ook maak je kennis met nieuwe ingrediënten om zo je menu’s een bijzondere toets te geven. Op die manier blijft aan tafel gaan voor iedereen een feest.

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • aandacht voor de bijzondere voedingswaarde van producten zoals zaden, pitten, noten en zeewier;
  • werken met vervangproducten voor o.a. suiker en vetten;
  • het bereiden van volwaardige gerechten waarbij voorgerechten, soepen, hoofdgerechten, gebak en desserts aan bod komen.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

40 of 80 lestijden

Voor de module van 80 lt:

  • Je behaalde het deelcertificaat van Basis koken.
  • Je volgde geen van bovenstaande modules maar je slaagt voor een instaptoets.

Voor de module van 40 lt:

  • Geen instapvoorwaarden vereist.

Lessenrooster / inschrijven

Gezond koken   Lesuren Start Einde Inschrijven
Peltmaandag Toon lesmomenten 18:15 - 22:10 02 sep 2019 01 jun 2020inschrijven
1034-64