Je leert een gastronomisch menu bereiden voor feesten of andere gelegenheden. Daarbij oefen je nieuwe kooktechnieken met fijnere ingrediënten en een complexere opbouw van de gerechten. Je werkt rond verschillende thema's zoals bv. Kerstmis en Pasen. Je leert een perfect feestmenu samenstellen en op tafel zetten. Je breidt je culinaire repertoire uit en laat je gasten versteld staan van je nieuw verworven kookkunsten.

 

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • menu's samenstellen, waarvan de gerechten zoveel mogelijk op elkaar zijn afgestemd, rekening houdend met de smaak en de kleur bij het samenstellen van de menu's;
  • het bereiden van complexe en verfijnde menu’s bereiden met seizoensgebonden ingrediënten
    • heerlijke, frisse gerechten in de lente/zomer;
    • warme, rijke gerechten in de herfst/winter;
  • zowel voorgerechten, tussengerechten, hoofdgerechten, soepen en desserts;
  • borden mooi dresseren.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

 

 

Praktisch

80 lestijden

Voor de module van 80 lt:

  • Je behaalde het deelcertificaat van Basis koken.
  • Je volgde geen van bovenstaande modules maar je slaagt voor een instaptoets.

Voor de module van 40 lt:

  • Geen instapvoorwaarden vereist.

Lessenrooster / inschrijven

Feestmenu's   Lesuren Start Einde Inschrijven
Maasmechelendinsdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 10 sep 2019 02 jun 2020inschrijven
1710-61