Vegetarisch koken werd de laatste jaren steeds populairder. Minder vlees en vis eten is niet enkel gezond, het verkleint ineens ook je ecologische voetafdruk. Ook voor flexitariërs biedt deze cursus veel ideeën en inspiratie om de klassieke dagelijkse kost af te wisselen met smaakvolle gerechten. In deze lessenreeks maak je kennis met verschillende vleesvervangers zoals quorn, tofu en soja alsook met zaden, pitten, noten en peulvruchten. We beperken ons uiteraard niet tot de klassieke en voor de hand liggende ingrediënten, maar openen een nieuwe wereld met ongekende exotische geuren en smaken. Welkom op deze boeiende ontdekkingsreis!

 

Inhoud

  • Vis en vlees leren vervangen door alternatieve ingrediënten.
  • Combinaties maken met verschillende ingrediënten zonder vitaminetekort.
  • Informatie over producten: ijzergehalte, vitamines, eiwitten, …
  • Leren koken met o.a. peulvruchten, zaden, pitten en noten.
  • Nieuwe exotische smaken ontdekken.
  • Een evenwichtig vegetarisch menu opstellen.

Praktisch

80

Start to cook / basis koken

Lessenrooster / inschrijven

Vegetarisch koken   Lesuren Start Einde Inschrijven
Genkwoensdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 09 sep 2020 09 jun 2021inschrijven
Maaseikdonderdag Toon lesmomenten 18:15 - 22:20 17 sep 2020 10 jun 2021inschrijven
Maasmechelenwoensdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 09 sep 2020 09 jun 2021inschrijven
1726-77