De authentieke Italiaanse keuken bestaat uit veel meer dan pizza en pasta. Je leert de typische specialiteiten uit elke regio van Italië bereiden en je krijgt een beschrijving van de oorsprong van het gerecht en de herkomst van de ingrediënten. Schrijf je zeker in voor deze culinaire reis van de klassieke naar de moderne Italiaanse keuken wanneer je verlekkerd bent op deze heerlijkheden en tegelijkertijd wilt genieten van het grote voordeel van de mediterrane keuken: ze is erg gezond door het gebruik van de vele verse bestanddelen en pure oliën. Gustoso!

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • herkomst, gebruik en bewaring van voedingsmiddelen;
  • verschillende kooktechnieken zoals bakken, koken en grillen;
  • het bereiden van verse pasta’s;
  • de verschillende regionale keukens van Italië zoals die van Napels, Cicilië, Florence, Bologna, …;
  • opbouw van een klassieke Italiaanse maaltijd: van antipasto tot digestivo;
  • borden dresseren;
  • Italiaanse eetgewoonten;

 In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

80

Start to cook / basis koken

Lessenrooster / inschrijven

Op en top Italiaans   Lesuren Start Einde Inschrijven
Genkmaandag Toon lesmomenten 13:00 - 17:05 14 sep 2020 31 mei 2021inschrijven
Maasmechelenwoensdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 09 sep 2020 09 jun 2021inschrijven
1713-64