Halal, de Arabische term voor ‘rein’ geeft aan wat voor moslims toegestaan is, ook op vlak van voedsel. In deze kookcursus leer je basis koken met respect voor deze cultuur en traditie. Je leert de basis kook- en snijtechnieken en er wordt bijzondere aandacht geschonken aan hygiëneregels. Verder leer je hoe je een recept correct dient te lezen om een eenvoudige maaltijd te bereiden.

Inhoud

  • werken met toegestaan vlees en vleeswaren
  • koken zonder alcohol
  • vermijden van afgeleide dierlijke producten zoals gelatine en boter
  • keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden
  • voedingsmiddelen verantwoord kiezen, gebruiken, verbruiken, stockeren en bewaren
  • de veiligheids-, milieu- en hygiëneregels in acht nemen conform de wettelijke bepalingen
  • de actieve voedingsdriehoek gebruiken
  • groenten en fruit reinigen en versnijden 
  • vis, vlees en gevolgelte panklaar maken
  • schaal- en schelpdieren reinigen
  • basisversnijdingen met vis en vlees uitvoeren
  • basiskooktechnieken situeren en uitvoeren, met name koken, braden, stoven
  • kruiden gebruiken
  • rijst, aardappelen, groenten en deegwaren bereiden

Praktisch

80 (op semesterbasis = 1 middag/week; op jaarbasis = 1 middag/tweewekelijks)

Geen voorkennis vereist.

Lessenrooster / inschrijven

De opleiding Halal koken wordt momenteel niet ingericht. Indien Halal koken weldra toch geprogrammeerd wordt, informeren we je graag hierover.
Bezorg ons via onderstaand formulier je gegevens, dan contacteren wij je zodra Halal koken bij Qrios aangeboden wordt.

1101-35