Zelfs de meesterchef is niets zonder zijn of haar basistechnieken in de keuken! Tijdens deze opleiding leert Qrios je dagelijkse gerechten bereiden. Daarbij besteedt ons lerarenteam bijzondere aandacht aan de hygiëneregels en het verantwoord kiezen, kopen, stockeren en gebruiken van voedingsmiddelen. Al gehoord van de voedingsdriehoek? Ook daar gaan we samen met je dieper op in. Hoeveelheden afmeten en wegen, recepten correct lezen, diverse snijtechnieken voor groenten, fruit, vlees en vis; het komt allemaal aan bod bij Qrios. Binnenkort serveer je zelf de smakelijkste erwtensoep, gegratineerd witloof met ham en kaas, aspergesoep, tiramisu, ...

Inhoud

Je leert

  • keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden
  • voedingsmiddelen verantwoord kiezen, gebruiken, verbruiken, stockeren en bewaren
  • de veiligheids-, milieu- en hygiëneregels in acht nemen conform de wettelijke bepalingen
  • de voedingsdriehoek gebruiken
  • groenten en fruit reinigen en versnijden 
  • vis, vlees en gevolgelte panklaar maken
  • schaal- en schelpdieren reinigen
  • basisversnijdingen met vis en vlees uitvoeren
  • basiskooktechnieken situeren en uitvoeren, met name koken, braden, stoven
  • kruiden gebruiken
  • rijst, aardappelen, groenten en deegwaren bereiden

Praktisch

80

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Start to cook   Lesuren Start Einde Inschrijven
Genkdinsdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 08 sep 2020 08 jun 2021inschrijven
Maaseikwoensdag Toon lesmomenten 18:15 - 22:20 09 sep 2020 16 jun 2021inschrijven
Peltwoensdag Toon lesmomenten 18:15 - 22:20 09 sep 2020 09 jun 2021inschrijven
Tongerenmaandag Toon lesmomenten 18:30 - 22:35 07 sep 2020 18 jan 2021inschrijven
1031-61