Zelfs de meesterchef is niets zonder zijn of haar basistechnieken in de keuken! Tijdens deze opleiding leert Qrios je dagelijkse gerechten bereiden. Daarbij besteedt ons lerarenteam bijzondere aandacht aan de hygiëneregels en het verantwoord kiezen, kopen, stockeren en gebruiken van voedingsmiddelen. Al gehoord van de voedingsdriehoek? Ook daar gaan we samen met je dieper op in. Hoeveelheden afmeten en wegen, recepten correct lezen, diverse snijtechnieken voor groenten, fruit, vlees en vis; het komt allemaal aan bod bij Qrios. Binnenkort serveer je zelf de smakelijkste erwtensoep, gegratineerd witloof met ham en kaas, aspergesoep, tiramisu, ...
Inhoud
Je leert
- keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden
- voedingsmiddelen verantwoord kiezen, gebruiken, verbruiken, stockeren en bewaren
- de veiligheids-, milieu- en hygiëneregels in acht nemen conform de wettelijke bepalingen
- de voedingsdriehoek gebruiken
- groenten en fruit reinigen en versnijden
- vis, vlees en gevolgelte panklaar maken
- schaal- en schelpdieren reinigen
- basisversnijdingen met vis en vlees uitvoeren
- basiskooktechnieken situeren en uitvoeren, met name koken, braden, stoven
- kruiden gebruiken
- rijst, aardappelen, groenten en deegwaren bereiden
Praktisch
Aantal lesuren | 80 |
Inschrijvingsgeld | € 120 exclusief handboek en lesmateriaal
|
Instapvoorwaarden | Instapvrije module |
Lessenrooster / inschrijven
Start to cook | Inschrijven | Lesuren | Start | Einde | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Genk | dinsdag | Toon lesmomenten
| inschrijven | 18:00 - 22:05 | 08 sep 2020 | 08 jun 2021 |
Maaseik | woensdag | Toon lesmomenten
| inschrijven | 18:15 - 22:20 | 09 sep 2020 | 16 jun 2021 | woensdag | Toon lesmomenten
| inschrijven | 18:15 - 22:20 | 27 jan 2021 | 16 jun 2021 |
Pelt | woensdag | Toon lesmomenten
| inschrijven | 18:15 - 22:20 | 09 sep 2020 | 09 jun 2021 |
Tongeren | maandag | Toon lesmomenten
| inschrijven | 18:30 - 22:35 | 07 sep 2020 | 18 jan 2021 |