Een module om duimen en vingers bij af te likken! Hier leer je de lekkerste taarten en cakes bakken en versier je de mooiste biscuits. Toch is deze module niet enkel voor zoetekauwen bedoeld: ook het bakken van je eigen brood en andere hartige gerechten staan op het menu.

Inhoud

  • Je leert dat het afmeten en wegen van hoeveelheden uiterst belangrijk is bij het bakken
  • Je leert hoe je juist gebruik dient te maken van maatbekers en weegschalen
  • Je leert verschillende degen en beslagen te maken
  • Je leert op de juiste temperatuur te bakken
  • De juiste technieken van kneden, rollen en roeren mogen zeker niet ontbreken
  • Je leert gebak mooi af te werken en nadien te versieren
  • Je leert chocolade verwerken in gebak

Praktisch

80 (op semesterbasis = 1 avond/week; op jaarbasis = 1 avond/tweewekelijks)

Voor deze module is geen voorkennis vereist.

Lessenrooster / inschrijven

Basis bakken   Lesuren Start Einde Inschrijven
Genkmaandag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 09 sep 2019 08 jun 2020inschrijven
Maaseikdinsdag Toon lesmomenten 18:15 - 22:20 10 sep 2019 02 jun 2020inschrijven
 woensdag Toon lesmomenten 18:15 - 22:20 11 sep 2019 03 jun 2020inschrijven
Maasmechelendonderdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 23 jan 2020 14 jan 2021inschrijven
 donderdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 05 sep 2019 28 mei 2020inschrijven
Peltdonderdag Toon lesmomenten 18:15 - 22:20 02 sep 2019 04 jun 2020inschrijven
Tongerendinsdag Toon lesmomenten 18:30 - 22:35 03 sep 2019 14 jan 2020inschrijven
1039-69