Tegenwoordig zijn we allemaal in de ban van ‘healthy and superfoods’. Daarom gaat Qrios in de cursus ‘Hip en gezond gebak’ op zoek naar alternatieve samenstellingen voor gebak. Je leert hier onder meer brood, snacks, taarten en hapjes bereiden met andere meelsoorten, granen en verschillende vruchten. Er wordt tevens aandacht besteed aan vervangproducten voor suiker, vetten en gluten. In een mum van tijd verras je vrienden en familie met heerlijke baksels, waarvan ze gerust mogen blijven eten. Tijdens het leerproces word je begeleid door een ervaren leraar en vertoef je in een gezellige lesgroep. In deze cursus primeert het bakken maar we geven ook aandacht aan kooktechnieken omdat je bepaald gebak goed kan combineren bij lekkere gerechtjes.

Inhoud

  • Je leert de kenmerken, voedingswaarde en verteerbaarheid van verschillende grondstoffen kennen, die aan de basis liggen van een gezond gebak
  • Je oefent diverse bereidingstechnieken
  • Je traint je vaardigheid om gezonde ingrediënten te combineren
  • Qrios vertelt je alles over verschillende vervangproducten in gebak
  • Je leert werken met diverse keukentoestellen en –gerei
  • Je maakt brood, snacks, taarten en hapjes zonder gluten of met een sterk verminderd percentage vet en suiker
  • Je leert fruit, noten en zaden in je gebak verwerken

Praktisch

80

Start to cook / basis koken

Lessenrooster / inschrijven

Hip en gezond gebak   Lesuren Start Einde Inschrijven
Genkdinsdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 15 sep 2020 01 jun 2021inschrijven
Peltmaandag Toon lesmomenten 18:15 - 22:20 14 sep 2020 07 jun 2021inschrijven
1042-72