Deze opleiding is een geïntegreerde jaaropleiding waarbij je beurtelings een week les hebt in de keuken en een week les in de zaal. Deze cursus is bedoeld voor starters die willen proeven van beide aspecten in de horeca. Het betreft de module ‘initiatie warme keuken’ en de zaalmodules ‘interactie zaal/keuken’ en ‘onthaal en omgang met gasten’.

Als je de bedoeling hebt om naar de koksopleiding te gaan, dan kan je best deze jaaropleiding volgen. Je bent immers verplicht om een zaalopleiding gevolgd te hebben, vooraleer je de module ‘aan de kaart/keuken’ kan volgen.

 

Inhoud

De nadruk ligt hoofdzakelijk op

  • het voorbereiden van groenten, fruit, vis, vlees en gevogelte;
  • het toepassen van elementaire warme basisbereidingstechnieken;
  • het bereiden van warme basissauzen;
  • het bereiden van warme basissoepen.
  • het leren van draagtechnieken
  • het klaarzetten van de zaal
  • het lezen, aankondigen en doorgeven van een bestelbon
  • het verwelkomen en het begeleiden van gasten.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

160 lestijden

Geen voorkennis vereist.

Lessenrooster / inschrijven

Keuken en zaal   Lesuren Start Einde Inschrijven
Leuvendonderdag Toon lesmomenten 18:00 - 21:56 10 sep 2020 10 jun 2021inschrijven
5846-46