Als keukenverantwoordelijke heb je ‘in de pap te brokken’ over de opstelling van de menukaart. Samen met je werkgever zorg je voor een evenwichtige samenstelling van de gerechten en natuurlijk voor een wisselend, aantrekkelijk assortiment. Jij bepaalt verder de recepten en bereidingswijzen voor het overige keukenpersoneel, rekening houdend met het seizoensaanbod en de prijs van de producten. Ook erg belangrijk zijn de werkplanning en de taakverdeling die je maakt. ‘Groentjes’ die over de vloer komen, worden steevast naar jouw kennis en kunde doorverwezen. Het is dus belangrijk dat je weet wat het inhoud om iemand op jouw beurt op te leiden en motiveren. Lijkt op een ‘mission impossible’? Niet met een voorafgaande cursus bij Qrios! 

Bij ons leer je tevens een inventaris maken en bijhouden, bestellingen plaatsen op basis van reservaties, kwaliteit controleren, mise-en-place en opdiening superviseren, ...

Inhoud

De beroepsopleiding "Keukenverantwoordelijke" bestaat uit volgende modules:

  • Basis keuken: 40 lesuren (1)
  • Initiatie warme keuken: 80 lesuren (1)
  • Koude keuken: 80 lesuren (1)
  • Nagerechten: 80 lesuren (1)                                                                            
  • Dagschotels met vlees en gevogelte: 80 lesuren (2)
  • Dagschotels met vis 80 lesuren (2)
  • Stage keuken: 160 lesuren (3) 
  • Visgerechten: 80 lesuren (4)
  • Vleesgerechten: 80 lesuren (4) 
  • Streekgerechten: 80 lesuren (4)
  • Dienst aan de kaart keuken: 80 lesuren (5)            
  • Basis zaal: 40 lesuren (1)                                                
  • Onthaal en omgang met gasten: 40 lesuren (1)  
  • Interactie zaal/keuken: 40 lesuren (1)
  • Beheer en organisatie: 80 lesuren (6)
  • Beheer en organisatie hotel: 40 lesuren (6)

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktisch

1000 lesuren. Via het modeltraject kan je je certificaat in 2 jaar behalen.

(1) instapvrije module  

(2) Je beschikt over het deelcertificaat van de modules ‘Basis keuken, ‘Initiatie warme keuken’en ‘Koude keuken’ of voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.

(3) Je beschikt over het certificaat van de opleiding Hulpkok of voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.

(4) Je beschikt over het certificaat van de opleiding Hulpkelnerof voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.

(5) Je beschikt over het deelcertificaat van de modules ‘Visgerechten, ‘Vleesgerechten’ en ‘streekgerechten’ of voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.

(6) Je hebt de basiscompetenties bereikt van een aantal modules uit het studiegebied voeding met een gezamelijke duur van minstens 160 lesuren.

 

 

Lessenrooster / inschrijven

5651-25