Ben je vandaag al een gepassioneerde amateurkok en wil je doorgroeien in je kooktalent? De opleiding ‘hulpkok’ van Qrios Campus Sint-Martinus in Herk-de-Stad biedt je perspectief op een ondersteunende, professionele functie in de keuken van restaurants, hotels, recreatieparken, ... Natuurlijk kan je deze cursus ook als opstap naar een opleiding tot kok zien. Eerst en vooral leer je bij ons helpen bij de mise-en-place van gerechten, kuis, was, schil, snijd en kook je groenten of fruit, bereid je voor je verantwoordelijke chef garnituren, sauzen, soepen, salades, ... Qrios draagt daarbij de hygiënische bewaring van voedingsmiddelen en de werkplaats natuurlijk hoog in het vaandel. Ook gaat er aandacht uit naar jouw welzijn en het ergonomisch werken in de keuken.

 

 

Inhoud

De beroepsopleiding "Hulpkok" bestaat uit volgende modules:

  • Basis keuken: 40 lt (1)
  • Initiatie warme keuken: 80 lt (1)
  • Koude keuken: 80 lt (1)
  • Nagerechten: 80 lt (1)                                                                            
  • Dagschotels met vlees en gevogelte 80 lt (2)
  • Dagschotels met vis 80 lt (2)

Praktisch

440 lesuren. Via het modeltraject kan je je certificaat in 2 jaar behalen.

(1) instapvrije module  

(2) Je beschikt over het deelcertificaat van de modules ‘Basis keuken, ‘Initiatie warme keuken’en ‘Koude keuken’ of voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.

Lessenrooster / inschrijven

5650-24