Je wil graag snel aan de slag in de horeca, maar werkt het liefst met behulp van duidelijke orders? Dan zit je bij de opleiding ‘hulpkelner’ van Qrios helemaal goed! Ons professioneel team leert je zaalmateriaal en meubilair onderhouden, helpen bij de mise-en-place van dienstmateriaal (brood, boter, linnen, dressings, ...), aanbrengen van gerechten in opdracht van de hoofdkelner, afruimen, en ga zo maar door. In het restaurantwezen is menig zaalmedewerker op zoek naar een professionele rechterhand, welke jij binnenkort dankzij Qrios kan bieden! Maar de job is natuurlijk gevarieerder dan dat; je onderhoudt tevens contact met het keukenpersoneel en zal de kans krijgen om gasten te begeleiden.

Inhoud

De beroepsoleiding "hulpkelner" bestaat uit volgende modules:

  • Basis zaal: 40 lt (1)                                                                               
  • Onthaal en omgang met gasten: 40 lt (1)                                   
  • Interactie zaal/keuken 40 lt (1)                                                  
  • Zaalvoorbereiding en bediening van gasten: 80 lt (2)   
  • Zaalversnijdingen en –bereidingen 40 lt (1)                         
  • Drankenkennis, bar en cocktails 40 lt (1)

Praktisch

280 lesuren. Via het modeltraject kan je je certificaat in 2 jaar behalen.

(1) instapvrije module

(2) Je beschikt over het deelcertificaat van de modules ‘Basis zaal’, ‘Onthaal en omgang met gasten’ en ‘Interactie zaal/keuken’ of voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.

Lessenrooster / inschrijven

5649-23