Het werk in een grootkeuken is heel divers. Je leert de grootkeuken in al zijn facetten kennen.

Als grootkeukenmedewerker help je bij de mise-en-place. Je maakt groenten en fruit schoon, je wast, schilt, snijdt en kookt ze, je bereidt garnituren, koude sauzen, soepen, voor- en nagerechten, salades enz. Na de dienst ruim je mee op en zorg je voor het onderhoud. Je helpt de chef en het ander personeel zowel voor, tijdens als na de dienst.

Deze beroepsopleiding bestaat uit 360 lestijden verdeeld over vijf modules. 

  • Toonbankbediening: 80 lt.
  • Grootkeukenvoorbereiding: 80 lt.
  • Basis keuken: 40 lt.
  • Initiatie warme keuken: 80 lt.
  • Koude keuken: 80 lt.

De modules worden gespreid over 1 schooljaar. De lessen worden voor 40% via werkplekleren aangeboden.

 

 

 

 

Inhoud

Praktisch

360 lesuren. Via het modeltraject kan je je certificaat in 2 jaar behalen.

Instapvrije module.

Lessenrooster / inschrijven

5648-22