Grootkeukenmedewerker

Het werk in een grootkeuken is heel divers. Je leert de grootkeuken in al zijn facetten kennen.

Als grootkeukenmedewerker help je bij de mise-en-place. Je maakt groenten en fruit schoon, je wast, schilt, snijdt en kookt ze, je bereidt garnituren, koude sauzen, soepen, voor- en nagerechten, salades enz. Na de dienst ruim je mee op en zorg je voor het onderhoud. Je helpt de chef en het ander personeel zowel voor, tijdens als na de dienst.

Deze beroepsopleiding bestaat uit 360 lestijden verdeeld over vijf modules. De modules worden gespreid over 1 schooljaar. De lessen worden voor 40% via werkplekleren aangeboden.

 

 

Grootkeukenmedewerker

Grootkeukenmedewerker

Het werk in een grootkeuken is heel divers. Je leert de grootkeuken in al zijn facetten kennen. Als grootkeukenmedewerker help je bij de mise-en-place. Je maakt groenten en fruit schoon, je wast, schilt, snijdt en kookt ze, je bereidt garnituren, ko...
Lees meer

Start to cook

In deze module maken we eenvoudige gerechten. We leren je de basistechnieken aan die je nodig hebt om je verder te vervolmaken. Dit is de ideale startmodule wil je graag een certificaat of diploma van hulpkok of kok behalen.    ...
Lees meer

Grootkeukenvoorbereiding

Je leert de basishandelingen die nodig zijn in een grootkeuken en je oefent ze in. Bovendien leer je gerechten voorbereiden, specifiek voor een grootkeuken.    ...
Lees meer

Koude keuken

Je leert de basishandelingen en het voorbereiden van koude gerechten. Aan de hand van eenvoudige voorbereidingstechnieken leer je hoe je je meerdere in de keuken kunt helpen bij het voorbereiden en bereiden van gerechten.    ...
Lees meer

Toonbankbediening

Je leert hoe je klanten moet bedienden aan een toonbank in een grootkeukenrestaurant. In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.  ...
Lees meer