Voor kwaliteitsvolle wijnen hoef je heus niet alleen naar Frankrijk of Italië. In Limburg worden de laatste jaren absolute pareltjes gemaakt. De wijnbouw in onze provincie zit dan ook in de lift. Vooral de Maasvallei, Haspengouw en de Voerstreek lenen zich uitstekend om lekkere wijnen te maken.

Inhoud

Wij bieden cursisten de mogelijkheid om de Limburgse wijnen in al zijn facetten van nabij te leren kennen.

  • Leren proeven van stille, mousserende en zoete Limburgse wijnen.
  • Wetgeving van Limburgse landwijnen en Beschermde Oorsprongsbenaming Haspengouw              (Appelation controlée in Frankrijk).
  • Maandelijks bezoek aan een professioneel Limburgs wijndomein. 
  • Meebeleven van een Limburgse druivenoogst bij wijndomein Kitsberg. 
  • Bezoek aan pas opgericht proefcentrum PC-Fruit voor de druiventeelt in Limburg. 
  • Initiatie in de meest voorkomende ziektebeelden en schimmelinfecties in de druiventeelt.

Praktisch

80 lestijden

De cursist dient verplicht de basiscompetenties te bezitten van de module:

  • Algemene wijnkennis
  • Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ
  • Premie Horeca Forma (voor werknemers in PC302)

Lessenrooster / inschrijven

1733-84