Inhoud

  • Samenstellen van een bierkaart in functie van de spijskaart: de regels van harmonie van bier en gerechten, aan de hand van een receptuur van de smaken gerechten met een passend bier combineren, smaken van kruiden toelichten die een grote invloed hebben op de smaak van het bier, invloed van dominerende gerechten en hun invloed op de smaak van het bier.
  • Combineren van gerechten met bieren: bij gerechten en kazen een bierkeuze maken. Bij een bepaald gerecht verschillende bieren degusteren, de bieren bij het gerecht op een professionele manier beoordelen.

Praktisch

40 lestijden

Je volgde reeds de module 'algemene bierkennis' en 'bierdegustatie'

  • Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ
  • Premie Horeca Forma (voor werknemers in PC302)

Lessenrooster / inschrijven

1092-25