Je verwerft competenties die eigen zijn aan de graad van autonomie en verantwoordelijkheid waarmee een banketbakker specialiteiten bladerdeeg en vet- en kookdegen bereidt, verwerkt, bakt, afwerkt en bewaart en verpakt. De activiteiten uit de voorgaande modules worden herhaald, omdat deze bijkomende onderliggende competenties bevatten: het gaat hier over een uitbreiding van de reeds verworven competenties die nu met een hogere graad van autonomie en verantwoordelijkheid worden uitgevoerd.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • bereiden, verwerken en bakken van specialiteiten bladerdeeg, vet- en kookdegen;
  • het afwerken van specialiteiten bladerdeeg, vet- en kookdegen;
  • het bewaren en verpakken van specialiteiten bladerdeeg, vet- en kookdegen.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

80 lestijden

De cursist beschikt over het deelcertificaat van de modules:

  • Beslagen
  • Vet- en kookdegen
  • Bladerdeeg

Lessenrooster / inschrijven

1795-49