Je leert dieetproducten banketbakkerij bereiden, verwerken, bakken, afwerken en bewaren en verpakken op basis van een elementaire kennis van voedings- en dieetleer. Je verwerft de competenties die eigen zijn aan de graad van autonomie en verantwoordelijkheid waarmee een bakker moet kunnen functioneren.

De activiteiten uit de voorgaande modules worden herhaald omdat deze bijkomende onderliggende competenties bevatten: het gaat hier over een uitbreiding van de reeds verworven competenties die nu met een hogere graad van autonomie en verantwoordelijkheid worden uitgevoerd.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden, verwerken en bakken van dieetproducten banketbakkerij;
  • het afwerken van dieetproducten banketbakkerij;
  • het bewaren en verpakken van dieetproducten banketbakkerij.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

160 lestijden

De cursist beschikt over het deelcertificaat van de modules:

  • Beslagen
  • Vet- en kookdegen
  • Bladerdeeg
  • of voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.

Lessenrooster / inschrijven

1903-60