Banketbakker

Fijn bereid gebak met een exclusieve uitstraling, vergezeld door een dampend kopje koffie ... een mens zou voor minder ongeduldig en enthousiast op zijn stoel gaan schuifelen! Of een vitrine gevuld met hapjes, rijkelijk versierd met chocoladeglazuur, slagroom, geconfijte vruchten, nougatine, vers fruit, amandelschaafsel of marsepein. Wie heeft nog niet aan dat raam staan watertanden? Hoewel banket eerder voor speciale gelegenheden of het vieruurtje op zondag wordt aangekocht, blijft deze afdeling in de bakkerij ‘booming business’. Wie niet weken van tevoren een heerlijke creatie reserveert, is eraan voor de moeite. Werk jij graag creatief in de zoete keuken en wil je je kookkunsten tot een hoger niveau tillen? Dan zit je helemaal op je plaats in de opleiding ‘banketbakker’ van Qrios!

Banketbakker

Banketbakker

Fijn bereid gebak met een exclusieve uitstraling, vergezeld door een dampend kopje koffie ... een mens zou voor minder ongeduldig en enthousiast op zijn stoel gaan schuifelen! Of een vitrine gevuld met hapjes, rijkelijk versierd met chocoladeglazuur,...
Lees meer

Beslagen

Je verwerft de technieken om op uitvoerend niveau beslag voor biscuits en cakes te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.  ...
Lees meer

Vet- en kookdegen

Je verwerft de technieken om op uitvoerend niveau vet- en kookdegen te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.  ...
Lees meer

Bladerdeeg

Je verwerft de technieken om op uitvoerend niveau bladerdeeg te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.  ...
Lees meer

Specialiteiten beslagen

Je verwerft competenties die eigen zijn aan de graad van autonomie en verantwoordelijkheid waarmee een banketbakker specialiteiten beslagen bereidt, verwerkt, bakt, afwerkt en bewaart en verpakt. De activiteiten uit de voorgaande modules worden herha...
Lees meer

Specialiteiten bladerdeeg, vet- en kookdegen

Je verwerft competenties die eigen zijn aan de graad van autonomie en verantwoordelijkheid waarmee een banketbakker specialiteiten bladerdeeg en vet- en kookdegen bereidt, verwerkt, bakt, afwerkt en bewaart en verpakt. De activiteiten uit de voorgaan...
Lees meer

Banketspecialiteiten

Je verwerft competenties die eigen zijn aan de graad van autonomie en verantwoordelijkheid waarmee een banketbakker banketspecialiteiten bereidt, verwerkt, bakt, afwerkt en bewaart en verpakt. De activiteiten uit de voorgaande modules worden herhaald...
Lees meer

Dieetproducten banketbakkerij

Je leert dieetproducten banketbakkerij bereiden, verwerken, bakken, afwerken en bewaren en verpakken op basis van een elementaire kennis van voedings- en dieetleer. Je verwerft de competenties die eigen zijn aan de graad van autonomie en verantwoorde...
Lees meer

Stage banketbakkerij

Je verwerft competenties die eigen zijn aan de graad van autonomie en verantwoordelijkheid waarmee een banketbakker specialiteiten bladerdeeg en vet- en kookdegen bereidt, verwerkt, bakt, afwerkt en bewaart en verpakt. De activiteiten uit de voorgaan...
Lees meer

Verkoop (banket)bakkerij- en aanverwante producten

Je leert afgewerkte bakkerij- en aanverwante producten uitstallen, bewaren en verpakken, klanten informeren en producten verkopen. Bakkerij- en aanverwante producten zijn producten uit de bakkerij en banketbakkerij, chocolade-, suiker-, marsepein- en...
Lees meer

Organisatie (banket)bakkerij- en aanverwante producten

Je leert de voorraad opvolgen en beheren, de productie plannen en bestellingen plaatsen, goederen ontvangen en de levering controleren, de financiële en administratieve gegevens opvolgen, alsook vaktechnieken, hygiëne en voedselveiligheid opvolgen. ...
Lees meer