Je leert specialiteiten zachte luxedegen en taarten op basis van gistdegen en gerezen bladerdeeg bereiden, verwerken, bakken, afwerken en bewaren en verpakken. Je verwerft competenties die eigen zijn aan de graad van autonomie en verantwoordelijkheid waarmee een bakker moet kunnen functioneren. De activiteiten uit de voorgaande modules worden herhaald, omdat deze bijkomende onderliggende competenties bevatten: het gaat hier over een uitbreiding van de reeds verworven competenties die nu met een hogere graad van autonomie en verantwoordelijkheid worden uitgevoerd.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden, verwerken en bakken van specialiteiten zachte luxe, taarten en gerezen bladerdeeg;
  • het afwerken van gistdegen van specialiteiten zachte luxe, taarten en gerezen bladerdeeg;
  • het bewaren en verpakken van specialiteiten zachte luxe, taarten en gerezen bladerdeeg;

 In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

2 x 40 lestijden

De cursist beschikt over het deelcertificaat van de modules:

  • Broden en harde luxe;
  • Zachte luxe;
  • Taarten op basis van gistdegen;
  • Gerezen bladerdeeg;

Lessenrooster / inschrijven

1904-61