Je leert dieetproducten voor bakkerij bereiden, verwerken, bakken, afwerken en bewaren en verpakken op basis van een elementaire kennis van voedings- en dieetleer. Je verwerft competenties die eigen zijn aan de graad van autonomie en verantwoordelijkheid waarmee een bakker moet kunnen functioneren. De activiteiten uit de voorgaande modules worden herhaald, omdat deze bijkomende onderliggende competenties bevatten: het gaat hier over een uitbreiding van de reeds verworven competenties die nu met een hogere graad van autonomie en verantwoordelijkheid worden uitgevoerd.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het bereiden, verwerken en bakken van gistdegen voor dieetproducten;
  • het afwerken van gistdegen voor dieetproducten;
  • het bewaren en verpakken van gistdegen voor dieetproducten;

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

80 lestijden

De cursist beschikt over het deelcertificaat van de modules:

  • Broden en harde luxe;
  • Zachte luxe;
  • Taarten op basis van gistdegen;
  • Gerezen bladerdeeg;

Lessenrooster / inschrijven

1789-43