Van de geur van versgebakken brood wordt werkelijk iedereen goedgezind! Brood is wereldwijd immers een belangrijk voedingsmiddel en de Belg zet het gemiddeld twee keer per dag op tafel. Dat het dagelijks aanschuiven is bij de plaatselijke bakker, mag dan ook niet verwonderen. Sla je graag een praatje met klanten, maar zit je het liefst met je handen in het deeg? Dan is de opleiding ‘bakker’ van Qrios écht iets voor jou. De enorme verscheidenheid aan broden, maakt het beroep nog interessanter.

Inhoud

De beroepsopleiding "Bakker" bestaat uit volgende modules:

  • Broden en harde luxe: 80 lesuren                                
  • Zachte luxe: 80 lesuren                                                                                            
  • Taarten op basis van gistdegen: 80 lesuren                                                   
  • Gerezen bladerdeeg: 80 lesuren 
  • Specialiteiten broden en harde luxe: 80 lesuren 
  • Specialiteiten zachte luxe en taarten op basis van gistdegen: 40 lesuren 
  • Specialiteiten gerezen bladerdeeg: 40 lesuren 
  • Dieetproducten bakkerij: 80 lesuren 
  • Stage bakkerij: 160 lesuren 
  • Verkoop (banket)babberij- en aanverwante producten: 80 lesuren 
  • Organisatie (banket)bakkerij en aanverwante: 80 lesuren      

 

 

Praktisch

840 lesuren. Via het modeltraject kan je je certificaat in 2 jaar behalen.

 

 

 

Lessenrooster / inschrijven

Bakker   Lesuren Start Einde Inschrijven
Herk-de-stadmaandag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 02 sep 2019 30 jun 2020inschrijven
5642-16