Bakker

Van de geur van versgebakken brood wordt werkelijk iedereen goedgezind! Brood is wereldwijd immers een belangrijk voedingsmiddel en de Belg zet het gemiddeld twee keer per dag op tafel. Dat het dagelijks aanschuiven is bij de plaatselijke bakker, mag dan ook niet verwonderen. Sla je graag een praatje met klanten, maar zit je het liefst met je handen in het deeg? Dan is de opleiding ‘bakker’ van Qrios écht iets voor jou. De enorme verscheidenheid aan broden, maakt het beroep nog interessanter.

Bakker

Bakker

Van de geur van versgebakken brood wordt werkelijk iedereen goedgezind! Brood is wereldwijd immers een belangrijk voedingsmiddel en de Belg zet het gemiddeld twee keer per dag op tafel. Dat het dagelijks aanschuiven is bij de plaatselijke bakker, mag...
Lees meer

Broden en harde luxe

Je leert de technieken om op uitvoerend niveau gewone broden en harde luxedegen te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.  ...
Lees meer

Zachte luxe

Je verwerft de technieken om op uitvoerend niveau zachte luxedegen te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.  ...
Lees meer

Taarten op basis van gistdegen

Je verwerft de technieken om op uitvoerend niveau taarten op basis van gistdegen te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.  ...
Lees meer

Gerezen bladerdeeg

Je verwerft de technieken om op uitvoerend niveau gerezen bladerdeeg te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken, met aandacht voor de vereisten op het gebied van netheid en hygiëne.  ...
Lees meer

Specialiteiten broden en harde luxe

Je leert specialiteitenbroden en harde luxedegen bereiden, verwerken, bakken, afwerken, bewaren en verpakken. Je verwerft competenties die eigen zijn aan de graad van autonomie en verantwoordelijkheid waarmee een bakker moet kunnen functioneren. De a...
Lees meer

Specialiteiten zachte luxe, taarten en gerezen bladerdeeg

Je leert specialiteiten zachte luxedegen en taarten op basis van gistdegen en gerezen bladerdeeg bereiden, verwerken, bakken, afwerken en bewaren en verpakken. Je verwerft competenties die eigen zijn aan de graad van autonomie en verantwoordelijkheid...
Lees meer

Dieetproducten bakkerij

Je leert dieetproducten voor bakkerij bereiden, verwerken, bakken, afwerken en bewaren en verpakken op basis van een elementaire kennis van voedings- en dieetleer. Je verwerft competenties die eigen zijn aan de graad van autonomie en verantwoordelijk...
Lees meer

Stage bakkerij

Je past competenties die in de voorgaande modules werden aangeleerd, toe in een reële werkomgeving....
Lees meer

Verkoop (banket)bakkerij- en aanverwante producten

Je leert afgewerkte bakkerij- en aanverwante producten uitstallen, bewaren en verpakken, klanten informeren en producten verkopen. Bakkerij- en aanverwante producten zijn producten uit de bakkerij en banketbakkerij, chocolade-, suiker-, marsepein- en...
Lees meer

Organisatie (banket)bakkerij- en aanverwante producten

Je leert de voorraad opvolgen en beheren, de productie plannen en bestellingen plaatsen, goederen ontvangen en de levering controleren, de financiële en administratieve gegevens opvolgen, alsook vaktechnieken, hygiëne en voedselveiligheid opvolgen. ...
Lees meer