Fijn bereid gebak met een exclusieve uitstraling, vergezeld door een dampend kopje koffie ... een mens zou voor minder ongeduldig en enthousiast op zijn stoel gaan schuifelen! Of een vitrine gevuld met hapjes, rijkelijk versierd met chocoladeglazuur, slagroom, geconfijte vruchten, nougatine, vers fruit, amandelschaafsel of marsepein. Wie heeft nog niet aan dat raam staan watertanden? Hoewel banket eerder voor speciale gelegenheden of het vieruurtje op zondag wordt aangekocht, blijft deze afdeling in de bakkerij ‘booming business’. Wie niet weken van tevoren een heerlijke creatie reserveert, is eraan voor de moeite. Werk jij graag creatief in de zoete keuken en wil je je kookkunsten tot een hoger niveau tillen? Dan zit je helemaal op je plaats in de opleiding ‘banketbakker’ van Qrios!

Inhoud

De beroepsopleiding "Banketbakker" bestaat uit volgende modules:

  • Beslagen: 80 lesuren                                                                                               
  • Vet- en kookdegen: 80 lesuren                                                                          
  • Bladerdeeg: 80 lesuren                                                                           
  • Specialiteiten beslagen: 80 lesuren 
  • Specialiteiten bladerdeeg, vet- en kookdegen: 80 lesuren 
  • Banketspecialiteiten: 80 lesuren 
  • Dieetproducten banketbakkerij: 80 lesuren 
  • Stage banketbakkerij: 160 lesuren 
  • Verkoop (banket)babberij- en aanverwante producten: 80 lesuren 
  • Organisatie (banket)bakkerij en aanverwante: 80 lesuren   

 

Praktisch

840 lesuren.

Geen voorkennis vereist.

Lessenrooster / inschrijven

Wil je de volledige opleiding volgen. Klik hier.   Lesuren Start Einde Inschrijven
Herk-de-stadmaandag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 01 sep 2020 30 jun 2021inschrijven
Leuven Toon lesmomenten 08:00 - 16:00 01 sep 2020 30 jun 2021inschrijven
5643-17