Vegetarisch koken werd de laatste jaren steeds populairder. Minder vlees en vis eten is niet enkel gezond, het verkleint ineens ook je ecologische voetafdruk. Ook voor flexitariërs biedt deze cursus veel ideeën en inspiratie om de klassieke dagelijkse kost af te wisselen met smaakvolle gerechten. In deze lessenreeks maak je kennis met verschillende vleesvervangers zoals quorn, tofu en soja alsook met zaden, pitten, noten en peulvruchten. We beperken ons uiteraard niet tot de klassieke en voor de hand liggende ingrediënten, maar openen een nieuwe wereld met ongekende exotische geuren en smaken. Welkom op deze boeiende ontdekkingsreis!

 

Inhoud

  • Vis en vlees leren vervangen door alternatieve ingrediënten.
  • Combinaties maken met verschillende ingrediënten zonder vitaminetekort.
  • Informatie over producten: ijzergehalte, vitamines, eiwitten, …
  • Leren koken met o.a. peulvruchten, zaden, pitten en noten.
  • Nieuwe exotische smaken ontdekken.
  • Een evenwichtig vegetarisch menu opstellen.

Praktisch

40 of 80

Voor de module van 80 lt:

  • Je behaalde het deelcertificaat van Basis koken.
  • Je volgde geen van bovenstaande modules maar je slaagt voor een instaptoets.

Voor de module van 40 lt:

  • Geen instapvoorwaarden vereist.

Lessenrooster / inschrijven

Vegetarisch koken   Lesuren Start Einde Inschrijven
Maasmechelenwoensdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 11 sep 2019 03 jun 2020inschrijven
1726-77