Wat is er lekkerder dan een heerlijke stoverij, éénpansgerecht of een echte curry? Het langzaam laten sudderen van vlees zodat alle smaken zich vermengen met groenten en kruiden. Het vlees dat in draden uit elkaar valt. De heerlijke geur van een stoverij die zich overal verspreidt. Schrijf je snel in zodat je kan leren welke stoverijen er allemaal bestaan. We denken aan tajine, Oosterse curry’s, Belgische en Franse stoverijen, goulash, enz… Kortweg een mix van culturen, kruiden en ingrediënten.

 

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden van groenten, fruit, vlees en gevogelte;
  • het toepassen van elementaire warme basisbereidingstechnieken;
  • het bereiden van stoverijen, goulash, tajines, curry’s, wok, éénpansgerechten….
  • werken met verse ingrediënten.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

 

 

Praktisch

40 lestijden

Voor de module van 80 lt:

  • Je behaalde het deelcertificaat van Basis koken.
  • Je volgde geen van bovenstaande modules maar je slaagt voor een instaptoets.

Voor de module van 40 lt:

  • Geen instapvoorwaarden vereist.

Lessenrooster / inschrijven

Stoverijen en curry's   Lesuren Start Einde Inschrijven
Herk-de-stadvrijdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:20 16 nov 2018 15 mrt 2019inschrijven
1941-98