Je leert verschillende barbecuetechnieken kennen in 8 lessen. Je leert de barbecue op een andere manier kennen dan je gewend bent. Je leert werken met de Kamado Joe, de revelatie onder de keramische BBQ’s. Het vuur in een roodgloeiende Kamado Joe is niet alleen ideaal voor roken, dichtschroeien en langzaam roosteren, maar ook voor het bereiden van sappige, heerlijke stukken vlees, gegrilde groenten en knapperige pizza’s. Wedden dat je je vrienden en familie deze zomer kan verrassen met een overheerlijke barbecue die je volledig zelf hebt gemaakt.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • op een correcte manier de BBQ gebruiken;
  • werken met groenten, vis en vlees op de BBQ en de verschillende bereidingstechnieken ontdekken;
  • aandacht voor de smaakmakers, marinades en sauzen;
  • slow cooking, naast het traditioneel schroeien en roken.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

 

 

Praktisch

40 lestijden

Voor de module van 80 lt:

  • Je behaalde het deelcertificaat van Basis koken.
  • Je volgde geen van bovenstaande modules maar je slaagt voor een instaptoets.

Voor de module van 40 lt:

  • Geen instapvoorwaarden vereist.

Lessenrooster / inschrijven

Outdoorcooking   Lesuren Start Einde Inschrijven
Herk-de-stadwoensdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:20 05 sep 2018 24 okt 2018inschrijven
 donderdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:20 04 apr 2019 13 jun 2019inschrijven
 vrijdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:20 25 jan 2019 22 mrt 2019inschrijven
 vrijdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:20 05 okt 2018 30 nov 2018inschrijven
 vrijdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:20 05 apr 2019 14 jun 2019inschrijven
1775-29