Koken met bier is vandaag helemaal in. België heeft een rijke biercultuur. Ook in de gastronomie wordt er meer en meer met bier gekookt. Stoofvlees met tafelbier is natuurlijk een klassieker. Maar er zijn nog heel wat andere gerechten waarin je onze nationale drank kan verwerken. En dat leer je in deze module.

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • verwerken van bier in gerechten waarbij je leert welk bier bij welk ingrediënt past (foodpairing);
  • combineren van bier met een bepaald gerecht;
  • meer dan alleen maar stoofvlees met tafelbier.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

80 lestijden

Voor de module van 80 lt:

  • Je behaalde het deelcertificaat van Basis koken.
  • Je volgde geen van bovenstaande modules maar je slaagt voor een instaptoets.

Voor de module van 40 lt:

  • Geen instapvoorwaarden vereist.

Lessenrooster / inschrijven

Koken met bier   Lesuren Start Einde Inschrijven
Tongerendonderdag Toon lesmomenten 18:30 - 22:35 05 sep 2019 16 jan 2020inschrijven
1708-59