Voorkomen is beter dan genezen, maar als een noodsituatie zich voordoet, wil je snel en efficiënt kunnen handelen. Het kan van levensbelang zijn. Bovendien is het wettelijk verplicht (KB 15 december 2010) om als bedrijf of organisatie personen in dienst te hebben die de eerste hulp kunnen verlenen.

Deze opfriscursus hulpverlener is bedoeld voor medewerkers die voor hun bedrijf, voorziening of organisatie al de nodige wettelijke kwalificaties als hulpverlener hebben behaald en jaarlijks verplicht moeten bijscholen. Je hebt dus al de basiscursus voor hulpverlener gevolgd. Een jaarlijkse bijscholing van vier uren is verplicht om te blijven beschikken over de nodige kennis en vaardigheden. Door het volgen van deze opfriscursus blijf je wettelijk in orde.

 

 

 

Inhoud

In deze cursus leer je

  • de nieuwste wetenschappelijke inzichten inzake reanimatie en defibrillatie, wondverzorging (huidwonden, brandwonden, kneuzingen en verstuikingen);
  • je technische vaardigheden actualiseren en verfijnen.

Organisaties die een opfriscursus met aangepaste thema’s wensen, kunnen met ons contact opnemen. Voor groepen vanaf 15 deelnemers kunnen wij een aanbod op maat organiseren.

Meer info via vspw@qrios.be.

Praktisch

twee halve dagen: 13/11/2019 en 11/03/2020 van 09.00 tot 13.00 uur campus VSPW te Hasselt
30 euro. Een groepsinschrijving van één organisatie of de aanvraag van een factuur kan je bij ‘inschrijven’ vermelden in het vak ‘opmerkingen’.

Je moet geslaagd zijn voor de basiscursus EHBO.

 

Lessenrooster / inschrijven

EHBO opfriscursus C   Inschrijven Lesuren Start Einde
Hasseltvrijdag Toon lesmomenten inschrijven 09:00 - 13:00 04 dec 2020 30 apr 2021
1938-95