Onze regio, de Euregio, is een logistieke draaischijf in Europa. In deze regio zijn enkele toonaangevende bedrijven uit de sector gevestigd. Ze breiden voortdurend uit en zoeken mensen  met een opleiding in de logistieke sector. Wil jij één van hen zijn? Dan is de opleiding Transport- en logistiek medewerker zeker iets voor jou. Als je deze opleiding voltooit, heb je niet alleen snel uitzicht op leuk werk, je behaalt bovendien een volwaardig diploma secundair onderwijs, als je er Aanvullende Algemene Vorming mee combineert.

 

Inhoud

De transport- en logistiek medewerker (of bediende) is verantwoordelijk voor de volledige coördinatie en organisatie van logistieke opdrachten. Dat kan het opmaken van transportdossiers en vrachtdocumenten zijn, het inplannen van transporten en het verzorgen van contacten met leveranciers, klanten en douane. Cruciaal is dat alle leveringstijden worden nagestreefd en dat het proces optimaal verloopt.

Logistieke medewerkers hebben niet alleen administratieve taken maar moeten ook geregeld contact leggen met internen en externen. Vlot en diplomatische omgaan met de meest uiteenlopende mensen is een belangrijke eigenschap. Een schakel van de ketting die hapert, kan betekenen dat een bestelling niet tijdig wordt geleverd. Een logistiek medewerker krijgt in zijn job soms te maken met conflicten en kan die met zijn doorzettingsvermogen oplossen.

De opleiding tot transport- en logistiek medewerker in Qrios leert je alle administratieve aspecten van de job, versterkt je sociale en communicatieve vaardigheden en brengt jou in contact met het werkveld.

Praktisch

940 – traject op maat: 1 jaar, 2 jaar of nog meer gespreid

Geen voorkennis vereist.

Lessenrooster / inschrijven

5632-6